0879 20 52 53

Как протича РОБО тиймбилдингът?

СТАРТ

Съберат ли се всички участници, РОБО тиймбилдинга започва. Избираме темата и какво ще е предизвикателството пред участниците.

Следва разпределение по отбори и раздаване на комплектите за конструиране на роботи.

 

_d-green-to-green

КОНСТРУИРАНЕ НА РОБОТИТЕ

Време е за истинска работа, която е конструиране на роботите. Според избраното РОБО предизвикателсто, даваме на всеки отбор примерни инструкции за основа и конструирането започва.

_d-green-blue

МОДИФИЦИРАНЕ НА РОБОТИТЕ

След като, отборите имат готова основа на робота е време за предизвикателството да го пригодят към мисията, която ще изпълнява.

Може да се каже, че тук единственото ограничение е фантазията на участниците и броя налични части. Реално всичко е разрешено, стига да им помогне да преодолеят задачите.

_d-blue-violet

ВРЕМЕ ЗА ХАПВАНЕ И ПОЧИВКА

Минал е малко повече от час в конструиране и модифициране на роботи. Правим кратка почивка, за обмяна на идеи. В същото време участниците могат да хапнат вкусна пица и да си вземат нещо за пиене.

_d-violet-yellow

ПРОГРАМИРАНЕ НА РОБОТИТЕ

Паузата за хапване и „разузнаване“ на другите роботи приключва. Време е за програмиране на роботи.

Основна цел – роботите да започнат да се движат. Постепенно, задачите се усложняват, докато всеки отбор започне спокойно да си контролира робота. Нужни са около 15 мин..

_d-yellow-orange

РОБО СЪСТЕЗАНИЯ

Започва големия купон. Отборите имат на разположение около един час за преодоляване на РОБО предизвикателствата, които сме им приготвили или са си избрали. Голяма част от успеха им зависи от това, как ще се сработят и комуникират помежду си.

Стараем се да надграждаме задачите, така че в последните предизвикателства да се изисква сътрудничество не само в отборите, а между всички отбори.

_d-orange-red

КРАЙ НА РОБО ТИЙМБИЛДИНГА

Около 15 минути преди края на тиймбилдинга, слагаме край на РОБО състезанието. Обявяват се финалните резултати и следва награждаване на отборите, снимки с роботи и финал.